Verwijzing naar Mag Ontslag

Bij de lancering van de ontslagtools vorig jaar, werd door veel kranten, tijdschriften en sites aandacht besteed aan de tools die werknemers helpen als zij dreigen ontslagen te worden of al bezwaar moeten maken bij het UWV of verweer moeten voeren bij de kantonrechter tegen het gevraagde ontbindingsverzoek. Recent schreef het NRC over de rechtspraak en haalde daarbij www.magontslag.nl aan:

"Op het congres waar Fulford sprak, presenteerde de UvA de site magontslag.nl, waarin een database van zo’n 250 rechterlijke uitspraken antwoord geeft op de vraag of een zaak zinvol is of niet. Die kennis is nu een monopolie (en inkomstenbron) van rechtshulpverleners.

Rechters worden vooral enthousiast van deze verbeterde toegang tot het recht. Er wordt wel gesproken van het ‘fluorideringsmoment’ voor de rechtspraak. Zoals ooit het tandbederf is opgeheven, zou digitale ‘intake’ van zaken de rechtspleging transparant kunnen maken. En zou het al die burgers die nu met hun tasjes vol onbegrepen brieven of particuliere woede langs loketten dwalen, uit de droom kunnen helpen."

Ook werden de tools, ontwikkeld door wetenschappers van de UvA recent aangeraden in het magazine 'Zin'. In het stuk worden vijf tips gegevens bij ontslag.