Ontwikkelingen in het arbeidsrecht

De arbeidsmarkt in Nederland gaat de komende tijd veel veranderen. De Minister van Sociale Zaken kondigde toekomstige veranderingen aan.

In het aanstaande voorstel staan wijzigingen zoals het verbieden van nulurencontracten. Ook moet er een nieuw arbeidscontract komen: het basiscontract. Dit wordt de vervanger van de oproepovereenkomst. Werknemers krijgen zo meer zekerheid op loon.


Ook wil de minister tijdelijke contracten veranderen. Had u 3 tijdelijke contracten? Dan mag daar nu 6 maanden tussenzitten voordat u weer met 3 tijdelijke contracten bij dezelfde werkgever mag werken. Als het aan de minister ligt, gaat deze tijd van 6 maanden naar 5 jaar. Werknemers krijgen op die manier sneller een vast contract. Ook komen werkgevers moeilijker onder deze regel uit.

Hoe de veranderingen er precies uit gaan zien en of ze doorgaan is nog niet duidelijk. Dit wordt onderzocht. Maar, de koers is duidelijk! Werknemers moeten meer zekerheid krijgen op de arbeidsmarkt. Meer weten over deze aangekondigde veranderingen? Lees het hier.