Amsterdam Law Hub

Op 26 februari vond op Roeterseiland de officiële opening van de Amsterdam Law Hub plaats. De Law Hub is onderdeel van de Amsterdam Law Practice waarbij ARR (Mag Ontslag?) samenwerkt met de andere maatschappelijke juridische partners, rechtswinkels en start-ups. Bij dit initiatief van de UvA staan de toegankelijkheid van het recht en de innovatie van juridische dienstverlening centraal.

Met de (ontslag)tools die de rechtspositie van een werknemer of werkgever bepalen, draagt ARR bij aan de toegankelijkheid van het recht. Verder houden wij ons bezig met het structureren en toegankelijker maken van informatie met behulp van expertsystemen en (interactieve) beslisbomen. We maken het recht niet alleen toegankelijker voor burgers, maar ook efficiënter voor juristen en advocaten. Wij zijn dan ook blij dat we onderdeel uitmaken van de Amsterdam Law Hub om innovatieve oplossingen voor juridische problemen te stimuleren.

In het kader van ervaringsonderwijs betrekken wij universitaire en HBO studenten bij onze projecten, zodat zij praktijkervaring kunnen opdoen en de mogelijkheid hebben zich in te zetten voor maatschappelijke doelen. Zo heeft ARR het vak Legal Tech Lab opgezet waar studenten kennis kunnen maken met de mogelijkheden van digitalisering van recht. Verschillende technologieën zoals AI en expertsystemen en het gebruik van algoritmen komen daarbij aan bod.

De Amsterdam Law Hub is te vinden op de begane grond van Roeterseilandcampus gebouw A, Nieuwe Achtergracht 166 in Amsterdam. Zie voor meer informatie www.amsterdamlawhub.nl.